LahtiFutis.net

Latvialaisvieraat Lahti Cupissa

Kenties viimeistä kertaa Suurhallissa järjestettävään Uusi Lahti Cupiin on kutsuttu perinteiden mukaisesti ulkomaan vieraita. Tällä kertaa mukana on viime vuotenakin turnauksessa pelannut JK Nõmme Kalju sekä perjantai-illan myöhäisottelussa FC Kuusysin kohtaava FC Daugava Daugavpilsin kaupungista, Latviasta. LahtiFutis.net perehtyy hieman lähemmin latvialaisvieraidemme joukkueeseen.

Joukkueen historia on jotakuinkin erikoinen, kun viimeiseen neljään vuoteen on mahtunut nimenmuutoksia, yhdistymisiä, cupin voitto, nousu kabinettipäätöksellä sekä viime kaudella Latvian ykkösliigan Virsligan neljäs sija. Tällä kertaa joukkue lähtee tavoittelemaan uusia kokemuksia Suomesta, kun Latvian sarjan alkuun on aikaa pari kuukautta.

Joukkueen valmentaja Tamazs Pertija kertoo joukkueen kotisivuilla, että hän odottaa Uusi Lahti Cupista mahdollisuuksia kokeilla uusia pelaajia ja pelisysteemejä ennen kauden alkua, kuten myös pelata sellaisia joukkueita vastaan, joita heidän kotimaastaan ei löydy. Toisaalta hän myöskin painottaa motivaation tärkeyttä koko harjoituskauden ajan. Pertija muistuttaa, että vaikka heidän joukkueensa onkin kovan harjoitusohjelman alla, taktisia kokeiluita suoritetaan vasta, kun panosta ei enää ole.

FC Daugava ei ole kärsinyt pelaajakadosta, mutta heillä on vielä tarkkailun alla kolmen pelaajan paikka joukkueessa ennen kauden alkua. Tästä johtuen joukkueen nuoret pelaajat saanevat runsaasti peliaikaa Uusi Lahti Cupissa. Tässä muutama poiminta pelaajista:

Lionnel Franck Djimgou Tchoumbou # 21
Kamerunilaisen Tchoumboun (s. 1989) ura on kulkenut suurseurojen kautta Latviaan. Uralle mahtuvat ottelut niin Valencian, Real Madridin, Xerezin ja San Fernandon juniorijoukkueissa. Espanjan passin omaava hyökkääjä jäi viime kaudella maaleitta, mutta päässee näyttämään taitonsa Suurhallin veralla.

Andrejs Kovalovs # 6
Maaliskuussa 22-vuotispäiviään viettävä keskikenttämies on joukkueen ainoa maajoukkuestatuksen tällä hetkellä omaava pelaaja, joskaan pelejä ei ole vielä kertynyt yhtä enempää. Nuoresta iästään huolimatta Andrejs pelasi viime kaudella 25 ottelua Latvian ykkösliigassa.

Valerijs Afanasjevs # 19
Vuonna 1982 syntynyt keskikenttämies edustaa FC Daugavan rutiiniosastoa. Viime kaudella mies pelasi kaikki 27 ottelua tehden niissä 6 maalia.
FC Daugava aloitti vuoden 2011 harjoitusotteluvoitolla liigamestaria Skonto Rigaa vastaan. Pelaajasiirrot käyvät Latviassa ilmeisesti kuumina, koska valmentaja Pertija kielsi ottelutilastojen julkaisun internetissä. Ohessa YouTube-klippi ottelusta (FC Daugava valkoisissa).

- FC Daugavan kotisivut (osin venäjäksi)
-
FC Daugava Wikipediassa

frequent