LahtiFutis.net

FC Lahden noususuhdanne alkoi – pronssimitalista kultaan?

Takana on menestyksekäs kausi, jossa saavutettiin seurahistorian ensimmäinen mitali. Tällä kertaa pronssinen, mutta se on varmaa, että viimeiseksi mitaliksi se ei jää.

Eiköhän katsasteta mitä tulevaisuudessa on luvassa…

Jatkuvuus on valttia - lisähankintoja silti tarvitaan

Lahti panostaa junnuihin (Hongan ja Interin tavoin) ja se on kannattanut. Pelaajarinkiin ovat nousseet mm. Henri Toivomäki, Riku Heini, Juha Tuomi, Jere Pitkälä, Drilon Shala ja Kaarlo Rantanen. Kaikki pelaajia, keitä haluaisi itse kukin nähdä Lahdessa vielä tulevaisuudessakin. Rinkiin nousee mukaan varmasti myös muita lupaavia nimiä.

Tällä hetkellä sopimus on katkolla vain Eetu Sassilalla, Pyry Kärkkäisellä, Pekka Kainulla ja Kalle Eerolalla, joista vain Kärkkäinen on varma lähtijä. Muilla pelaajilla on sopimukset ja mikä parasta, 10 pelaajalla sopimus jatkuu yli kauden 2010! Tästä on hyvä lähteä tulevaan kauteen, mutta koska Eurooppa kutsuu ja muut joukkueet panostavat entistä enemmän toimintaansa, on myös Lahden tehtävä hankintoja.

Lahden pelaajapolitiikkaan on kuulunut 2-3 täsmähankintaa höystettynä parilla junnulla. Nyt tarvitaan hieman enemmän pelaajia, sillä ottelutahti on kova ensi kesänä, eivätkä samat pelaajat jaksa täysiä minuutteja läpi kauden. Lahtea vahvistetaan todennäköisesti 4-5 pelaajalla. Joukkueella on nyt yksi houkutusvaltti lisää, sillä Lahti pääsee kokeilemaan onneaan tasokkaassa UEFA Europa Leaguessa. Myös valmentaja Ilkka ”Ili” Mäkelä on ilmoittanut, että pidempi jatko ei olisi pöllömpi vaihtoehto. Olisimmekin siitä iloisia, sillä ”Kuhnuripäällikkö” on tehnyt loistavaa työtä Lahdessa.

”Erikoistapaus” on sitten Litmanen, joka johdatti mainiolla pelillään Lahden pronssille. Se mitä ”Litti” tekee jatkossa, onkin sitten täysi mysteeri. Sitä ei varmaan itse kunkkukaan tiedä. Miksi Litti lähtisikään? Lahti pelaa ensi kaudella Euroopassa, maajoukkue tarvitsee täysikuntoista Litmasta, Litmanen on itse mukana yhtiöittämisessä jne. Rooli olisi varmaankin sama mikä tällä kaudella Lahdessa oli. Eli, 60 minuutin kohdalla sisään tuomaan peliin säpinää tai rauhallisuutta tilanteen mukaan.

Kaikki lahtelaiset pitävät varmaan peukkuja pystyssä Litin jatkon suhteen, ja niin teen minäkin.

Eurooppa kutsuu!

FC Lahden historiallisella saavutuksella ansaittiin paikka kansainvälisillä kentillä. Se on hienoa, sillä pitkään aikaan ei ole kansainvälisiä pelejä Lahdessa pelattukaan. Menestystä tuskin varsinaisesti lähdetään hakemaan, mutta yllättäjän asema sopii Lahdelle, eikä sitä koskaan tiedä vaikka FC Lahti selvittäisikin paikkansa lohkovaiheeseen.

Peleistä on myös taloudellinen hyöty, sillä UEFA maksaa 50 000 - 70 000 euroa ensimmäisen kierroksen osallistujille. Pitää ottaa myös huomioon itse ottelutapahtumat. Liput myydään toivottavasti loppuun, eikä sovi unohtaa makkaraa, joka tuo Lahdelle muutaman lisäeuron.

Yhtiöittäminen ja talous

Lahti on kerännyt kahden viime kauden aikana yli 400 000 EUR velkaa, jonka takia on eletty tiukalla budjetilla. Sadikin myynti Bielefeldiin toi kuitenkin n. 400 000 euroa seuran kirstuun, joten eiköhän velat ala olla mennyttä elämää? Pitää huomioida myös lipputulojen vaikutus, sillä lipputulot kasvoivat kolmanneksella viime kauteen verrattuna! Yhtiöittämisessä saadaan turvattua selusta FC Lahdelle.

Yhtiöittämiseen ovat mukaan ilmoittautuneet jo nimimiehet Litmanen ja Kolkka. Tämä houkuttelee toivottavasti muitakin mukaan ja tuo toiminnalle uskottavuutta. Osakkeita on myyty muillekin, mutta kaikkia osakkeita ei ole vielä merkitty. Eli ei kun ostamaan pajatso tyhjäksi!

Kannattajakulttuuri nousussa!

Kannattajakulttuurissa on myös menty eteenpäin. Yleisökeskiarvo nousi tavoitteesta, vaikka ilmaispelejä ei ollut. Myös Helsinkiin ”pronssiottelua” matkasi katsomaan arviolta yli 600 lahtelaista ja äänimyräkkä olikin sen mukainen. Myös FCLK on nostanut profiiliaan! Lahtelaiset ovat vihdoin ottaneet FC Lahden omakseen. Ensi kaudella voi hyvällä menestyksellä rikkoutua 3000 katsojan keskiarvo, mutta sen eteen pitää tehdä töitä. Toiminnanjohtaja Milko Marsala on yksi niistä, joka tekee kovasti töitä lahtelaisen jalkapalloilun eteen.

Yhteenveto

FC Lahdelta sopii odottaa ensi kaudella paljon, mutta vaikkei peli talvella kulkisikaan, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että Lahti olisi Veikkausliigan häntäpään joukkue.

Seurassa vallitsee silminnähden hyvä ilmapiiri ja tekemisen meininki! Seurajohto, valmennus ja pelaajat ovat hyvässä tasapainossa ja tukea antaa Suomen hienoimmat kannattajat eli LAHTELAISET!

Toivotaan Lahdelle menestystä ja käydään kaikissa mahdollisissa peleissä!

C´mon Mustat Kuhnurit!

Rafu